Guareta vlákninový dezert s příchutí broskev 200 g
Detailní popis produktu
Vhodné pro vegetariány a vegany.
Složení: maltodextrin, želírující látky (karagenan a karubin), okyselující látky (kyselina citrónová a citronan sodný), broskvové aroma, sladidlo (aspartam), barvivo (annato z Bixa orellana L.).
Přípravek obsahuje zdroj fenylalaninu.
Karagenany patří mezi rozpustné polysacharidy, které jsou získávány z různých mořských řas. Jsou běžnou součástí stravy v celé řadě zemí a tak slouží jako fermentovatelná vláknina potravy s prebiotickým efektem. Jsou také používány v potravinářské technologii kde plní zejména funkci želírující látky.
Karubin je získáván ze svatojánského chleba (rohovník obecný). Patří mezi rozpustné vlákniny, ale ve studené vodě je prakticky nerozpustný. Plody rohovníku (struky) se používají jako krmivo, nebo se z nich dělá třeba pálenka. Semena se mohou používat jako náhrada mouky či kakaa v některých sladkých pokrmech. Má široké využití v potravinářské technologii díky schopnosti vázat vodu, výhodně interagovat s jinými polysacharidy a zlepšovat senzorické vlastnosti pokrmů.
Způsob přípravy: 100/200 ml vody uveďte do varu, nalijte do misky a postupně v ní rozmíchejte kovovou metlou 5/10 g prášku. Nepoužívejte elektrický mixér. Misku pak vložte do chladničky a konzumujte až po ztuhnutí.
Způsob skladování: skladujte v původní nádobě v suchu a chladu. Nádobu vždy po otevření pečlivě uzavřete.
Výživové hodnoty:
Ve 100 g | V 5 g prášku | |
Energie | 1396 kJ / 332 kcal | 70 kJ / 17 kcal |
Tuky | 0,4 g | 0,02 g |
z toho nasycené | 0,0 g | 0,0 g |
Sacharidy | 76,7 g | 3,8 g |
z toho cukry | 26,2 g | 1,3 g |
Vláknina | 9,0 g | 0,5 g |
Bílkoviny | 1,0 g | 0,05 g |
Sůl | 4,4 g | 0,2 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.