Guareta vlákninový dezert s příchutí pomeranč 100 g

Akce
220 Kč –20 %
vlakninovy dezert pomeranc 800
220 Kč –20 % 176 Kč
Skladem (2 ks)

 * snadná příprava * výborná chuť * zanedbatelný obsah kalorií

17 kcal v jedné porci
20 porcí

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vhodné pro vegetariány a vegany.

Složení: maltodextrin, želírující látky (karagenan a karubin), okyselující látky (kyselina citrónová a citronan sodný), sladidlo (aspartam), barviva (annato z Bixa orellana L. a kurkumin z Curcuma longa L.).

Přípravek obsahuje zdroj fenylalaninu.

Karagenany patří mezi rozpustné polysacharidy, které jsou získávány z různých mořských řas. Jsou běžnou součástí stravy v celé řadě zemí a tak slouží jako fermentovatelná vláknina potravy s prebiotickým efektem. Jsou také používány v potravinářské technologii kde plní zejména funkci želírující látky.

Karubin je získáván ze svatojánského chleba (rohovník obecný). Patří mezi rozpustné vlákniny, ale ve studené vodě je prakticky nerozpustný. Plody rohovníku (struky) se používají jako krmivo, nebo se z nich dělá třeba pálenka. Semena se mohou používat jako náhrada mouky či kakaa v některých sladkých pokrmech. Má široké využití v potravinářské technologii díky schopnosti vázat vodu, výhodně interagovat s jinými polysacharidy a zlepšovat senzorické vlastnosti pokrmů.

Způsob přípravy: 100 ml vody uveďte do varu, nalijte do misky a postupně v ní rozmíchejte kovovou metlou 5 g prášku. Nepoužívejte elektrický mixér. Misku pak vložte do chladničky a konzumujte až po ztuhnutí. 

Způsob skladování: skladujte v původní nádobě v suchu a chladu. Nádobu vždy po otevření pečlivě uzavřete.

 

Výživové hodnoty:

Ve 100 g V jednom sáčku 30 g
Energie 1400 kJ / 334 kcal 70 kJ / 17 kcal
Tuky 0,2 g 0,01 g
z toho nasycené 0,0 g 0,0 g
Sacharidy 78,3 g 3,9 g
z toho cukry 23,3 g 1,2 g
Vláknina 6,9 g 0,3 g
Bílkoviny 1,2 g 0,1 g
Sůl 4,9 g 0,2 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: